UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи
13 березня 2024 року в змішаному форматі у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася сьома щорічна науково-практична конференція з міжнародною участю “Екологічні та гігієнічні проблеми сфери життєдіяльності людини”.
Завідувач кафедри Водних екосистем і біоресурсів Державної екологічної академії Костянтин Загороднюк представив на секційному засіданні № 1 доповідь (матеріали за співавторства ректора Академії Олександра Бондаря) “Cтосовно формування вторинних вогнищ біологічного забруднення – резервуарів збудників інфекційних хвороб”.
19.03.2024
   14 березня у світі щорічно відзначається одне з незвичайних свят - Міжнародний день числа «Пі». Число «Пі» - це математична константа, що виражає відношення довжини кола до довжини її діаметру. В цифровому вираженні "Пі" починається як 3,141592... і має нескінченну математичну тривалість.Уперше День числа «Пі» відзначили в 1988 році в науково-популярному музеї Експлораторіум в Сан-Франциско. Придумав це свято роком раніше фізик з Ларрі Шоу. Дату 14 березня він зазначив не випадково, адже у загальновідомому числі «Пі» цифри вказують на 3 (третій місяць у році) і 14 число березня.  Найточніше значення отримав відомий вчений Архімед, який жив у Давній Греції.У Книзі рекордів Гіннеса зафіксовано рекорд японця Хідеакі Томойорі. Він зумів відтворити без помилки послідовність у 40 тисяч знаків. На вивчення використав понад 10 років. Дата свята також збігається з днем народження одного з найвідоміших фізиків — Альберта Ейнштейна.
16.03.2024
 14 березня 2024 року у приміщенні Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління відбувся інформаційно-просвітницький семінар за темою: «Мінімальні вимоги щодо безпеки і здоров'я на роботі працівників лісового господарства та під час виконання робіт із зеленими насадженнями», організований Галузевим навчальним центром з охорони праці Академії. У його роботі брали участь співробітники відділів державної охорони природно-заповідного фонду; фахівці та інспектори з охорони природно-заповідного фонду; керівники  природоохоронних науково-дослідних відділень; інженери з охорони праці; представники Держпраці та ДП «Ліси Украпїни», а також профільні спеціалісти  Міндовкілля та науковці ДЕА. 
16.03.2024
06 березня 2024 року відбулось чергове засідання національного технічного комітету стандартизації ТК 82 "Охорона довкілля", яке було присвячене питанням, пов’язаним з обговоренням зобов’язань України як кандидата на членство в ЄС щодо стандартизації, схваленням проєктів національних стандартів у сфері управління парниковими газами, екологічного управління та сертифікації послуг тимчасового розміщення, екологічного маркування та плану робіт зі стандартизації на 2024 рік.
13.03.2024
 16 лютого 2024 року в Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління в урочистій обстановці  відбулося вручення дипломів випускникам Академії, які закінчили повний курс навчання  за освітньою програмою -183 - і здобули  ступінь вищої освіти  магістр  галузі  знань « Виробництво та технології»  за спеціальністю «Технології захисту навколишнього середовища». Вітаючи  випускників із значною подією у їхньому житті, ректор Академії Олександр Бондар побажав їм успішності та вагомих здобутків у діяльності  на терені  охорони навколишнього природного середовища, висловив упевненість, що набуті в ДЕА  знання сприятимуть їм у досягненні поставлених цілей у напрямку   розбудови екологічної галузі України. 
16.02.2024
Ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління  Олександр Бондар провів робочу зустріч із заступником голови Державної прикордонної служби України Сергієм Сердюком. Під час розмови були порушені питання взаємовигідної співпраці та її поглиблення за відповідними напрямками. У рамках заходу Олександр Бондар та  Сергій Сердюк підписали Меморандум про співробітництво Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління та Адміністрації Державної прикордонної служби України.
14.02.2024
З метою реалізації державної політики в сфері рибного господарства та рибної промисловості, охорони, використання та відтворення водних біоресурсів, регулювання рибальства 06 лютого 2024 року було проведено засідання Науково-промислової ради Державного агентства розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм України (далі НПР).
Членам НПР були представлені пропозиції до Плану заходів (програм) із захисту водних біоресурсів і досліджень на 2024, які здебільшого стосуються публічного управління в сфері рибного господарства.
08.02.2024
 За ініціативи Інституту міжнародної безпеки та Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління 25 січня 2024 року в Українському  національному інформаційному агентстві  «УКРІНФОРМ» відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Екологічна безпека України: національний та міжнародний вимір». У заході, модераторами якого були - Олег Березюк, директор Інституту глобальної політики та Олександр Бондар, ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, д.б.н., професор, член кор. НААН - брали участь понад 20 осіб – знані в Україні та за її межами науковці, народні депутати України, профільні спеціалісти екологічної галузі, керівники окремих державних підприємств та установ, а також  представники ЗМІ. 
26.01.2024

17 січня 2024 року відбулося чергове засідання Басейнової ради середнього Дніпра (далі БР). На засіданні розглянуті та затверджені плани роботи БР на 2024 рік, а також пропозиції до Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 р у cуббасейні середнього Дніпра; обговорені пропозиції та підсумки роботи БР за 2023 рік. Членам БР були представлені пропозиції до Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 рік в суббасейні середнього Дніпра, які здебільшого стосуються публічного управління в сфері капітального ремонту гідротехнічних споруд для безаварійного пропуску та регулювання рівнів води та кріпленню берегів річок суббасейну.

17.01.2024
21 грудня 2023 року відбулося чергове засідання Наглядової ради Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління. Відкриваючи засідання голова Наглядової ради Сергій Поляков поінформував присутніх щодо ефективності її функціонування в сучасних непростих для України умовах, спричинених повномасштабною війною росії проти  нашої держави, наголосивши  на  важливості прийнятих колективних рішеннях на шляху поліпшення всебічної діяльності Академії – саме з цією метою. зазначив він, пропонується розглянути  певні зміни до Положення про Наглядову раду Державного закладу «Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління». Він також висловив упевненість, що заслухавши  звіт  ректора Академії Олександра Бондаря за майже півторарічний період  (вересень 2022 року – грудень 2023 року) його праці на посаді очільника ДЕА, члени Наглядової ради окреслять свої бачення поліпшення всебічної екологічної освітньо-наукової діяльності закладу на шляху інтенсифікації та актуалізації навчальних  програм та  напрямків, примноження здобутків.
22.12.2023

У ніч на 6 червня 2023 року російські окупаційні війська здійснили черговий терористичний акт - підірвали Каховську ГЕС, що спричинило руйнацію греблі, знищення Каховського водосховища, завдало нищівної шкоди екосистемі й суспільно - економічному розвиткові Херсонщини та прилеглих регіонів, розташованих внизу по течії річки Дніпро. На сьогодні владні структури, профільні спеціалісти, науковці країни здійснюють на доступних територіях  у постраждалих регіонах  багатовекторні відповідні дослідження, щоб дати реалістичні  відповіді на проблемні питання щодо майбутнього Каховської ГЕС,  забезпечення безпечного життя мешканців та оздоровлення довкілля.

11.12.2023

На поверхні Сонця (про це пише Space.com.) утворилася величезна темна діра, яка вивергає потужні потоки надзвичайно швидкого випромінювання, відомого як сонячний вітер, прямо на Землю. За словами вчених, розмір та орієнтація тимчасового розриву, який ширший, ніж 60 Земель, є безпрецедентним на цій стадії сонячного циклу.

06.12.2023

За підсумками роботи науково-практичного online семінару “Епідемічно безпечне водопостачання та водовідведення в умовах надзвичайних ситуацій. Невідкладні протиепідемічні заходи та безхлорні технології при ліквідації епідемій вірусного гепатиту А”

10.11.2023
“Залізобетонний водогін діаметром 1200 мм - найбільший у Вінниці, той, з яким ми «гралися» три останніх дні, аби ліквідувати аварійний витік - «полетів» у новому місці. На жаль, без повного припинення водопостачання аварійні роботи не виконати ніяк (величезний діаметр, шалений тиск)” – цю інформацію 19 жовтня 2023 року оприлюднила у телеграм каналі “Вінницяоблводоканал” Оксана Поліщук.
А вже 31 жовтня 2023 року український аналітичний портал “Слово і діло” на своєму інтернет ресурсі розмістив наступну інформацію: “За результатами позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (засідання комісії від 30 жовтня 2023 року – примітка редактора ) спалах (вірусного гепатиту А (хвороби Боткіна, хвороби брудних рук, жовтухи – народні назви хвороби) у Вінниці та Вінницькій області – примітка редактора) визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. Тому в регіоні посилено протиепідемічні заходи”, – повідомив Ігор Кузін – головний державний санітарний лікар України від 2 червня 2021 року по теперішній час.
03.11.2023
Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: