UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Всеукраїнський конкурс науково-дослідницьких робіт МАН України

Підбито підсумки ІІ (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Право взяти участь у конкурсі отримали 59 учнів шкіл м. Києва, які продемонструвати жагу до знань, до творчої пошукової роботи, любові до рідної природи, глибокі володіння теоретичним матеріалом з обраного наукового напрямку. Незважаючи на складні умови виконання робіт, зумовлені російською збройною агресією проти України, науковий рівень робіт був достатньо високим.

За результатами оцінки робіт членами журі було визначено І-ІІІ місця, а деякі з них нагороджені грамотами та відзначені у номінаціях: «За креативну пропозицію практичного застосування результатів наукового дослідження», «За популяризацію наукового світогляду», «За актуальну тему для повоєнного розвитку Києва й України», «За тему, що відноситься до найсучасніших наукових напрямів».

Родзинкою цього року став позаконкурсний захист дослідників, які не є учнями київських шкіл. Вони захищались, навчаючись в школах Франції, Англії та Кіпру. Думаємо, це був цікавий досвід. Тим більш, що серед них – наймолодший доповідач нашого відділення Лео Пісьмак, якому 11 років. Але цього року й у конкурсі брав участь учень 6 класу ПЗО «Гімназія Кларіс Вербіс» – Михайло Білоус. З’являється тенденція до омолоджування складу учасників конкурсу!

Дякуємо шановному журі, які підтримують молодь, надаючи поради та відмічають, навіть найменші успіхи кожного, оскільки вони не тільки оцінювачі, але й наші постійні партнери та консультанти: Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Київський національний університет будівництва та архітектури, Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України, Київський зоологічний парк загальнодержавного значення, Національний науково-природничий музей НАН України… Пишаємось, що серед них й наші випускники, які вже досягли рівня експертів.

Варто зазначити, що науковці Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, яка є однією з базових установ Відділення екології та аграрних наук Київської МАН, активно долучилися до заходу, як керівники науково-дослідницьких робіт юних дослідників-природолюбів, так і, як члени журі конкурсу. Попереду традиційна урочиста зустріч переможців з вченими ДЕА.

Дякуємо усім та готуємо роботи до ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.
Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024