UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Всесвітній день охорони праці

Міжнародна  організація охорони праці оголосила девіз Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці 2022 року, який відзначається 28 квітня 2022 року.

Спільна справа , культура  безпеки та здоров’я. Будуймо разом.

Під час пандемії COVID-19 ми побачили, що наявність ефективної системи охорони праці і участь в  дотримані безпечних умов праці  Уряду, роботодавців, працівників та суб’єктів охорони  здоров’я на національному рівні та рівні підприємств є ключем до забезпечення  захисту робочого середовища  та охорони здоров’я працівників. 

Завдяки ефективному соціальному діалогу, Уряд та соціальні партнери беруть активну участь у всіх фазах процесу прийняття рішень щодо охорони праці. Це важливо на всіх етапах, від розробки та перегляду нормативно-правової бази до політики з охорони праці, а також для вирішення постійних та нових проблем із охорони праці до фактичного застосування на рівні робочого місця. Соціальний діалог не лише покращує вдосконалення політики та стратегії охорони праці, але також має важливе значення для формування відповідальності  та відданості, що забезпечує шлях до їх швидкого та ефективного впровадження. Оскільки  ми продовжуємо переживати глобальну кризу в галузі   охорони здоров’я і стикаємося з постійними професійними загрозами, ми повинні продовжувати рухатися до формування високої  культури безпеки та здоров’я на всіх рівнях. 

На робочому місці з високою культурою охорони праці працівники відчувають себе комфортно , вони можуть вільно  висловити своє занепокоєння щодо можливих ризиків або небезпеку на робочому місці і керівництво активно працює з  ними , щоб знайти ефективні та стійкі рішення. Для цього необхідно відкрите спілкування та діалог  створений на довірі та взаємній зв’язку.
    
ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКІВ
 
28 квітня профспілки всього світу відзначають  міжнародний день пам'яті жертв нещасних випадків  на виробництві.

Профспілки наголошують, що здоров'я та безпека праці мають бути пріоритетами на роботі. Вони також вважають, що  роботодавці повинні нести  відповідальність за перевірку  і усунення ризиків на своїх робочих місцях.   Кожен працівник може  очікувати, що роботодавець прикладе  всіх зусиль для забезпечення  його безпеки.
 
(За матеріалами Міжнародної організації охорони праці.)
 Викладач  кафедри промислової безпеки та охорони праці - Тетяна  Невмержицька 
Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: