UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Trade mission Europe

Директорка центру діджиталізаціі Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Марина Горобей виступила у панельній дискусії «Як діджиталізація змінює міжнародну торгівлю?». 
 
Захід відбувся при підтримці Ради міжнародної торгівлі та Естонського агентства бізнесу та інновацій.
 
500 організацій-учасниць із 50 країн світу зустрілися в Естонії та мали можливість поспілкуватися одна з одною, дізнатися про ведення бізнесу в усьому світі, отримати міжнародне визнання своїх організацій, зустрітися з потенційними партнерами, знайти нові продукти та/або послуги та знайти інвестиції можливості.
 
Відкривав захід президент Естонії - Алар Каріс. Він зазначив, що «Ми всі потребуємо швидкої інтеграції між швидко зростаючим цифровим сектором, сектором стартапів і промисловістю. 
 
І зараз багато проблем пов’язані з агресією проти України, проти цього хороброго народу. Тому що ми всі пов'язані.  Те, що відбувається в Україні, впливає на всіх нас. Отже ми всі повинні зробити свою частину, щоб покінчити з цим: дружнє ділове середовище, мирне та демократичне. Я раджу всім вам дізнатися про цю війну одну надзвичайно важливу істину: Українці можуть бути гідним гравцем на ринку, навіть у найскладніші часи.»
 
Під час панельної дискусії були обговорені тренди діджитал. 
 
На що Марина Горобей зазначила, що: 
 
«У сфері освіти є одна велика проблема: це проблема визнання закордонних наукових кваліфікацій та іх відповідність у різних країнах. 
 
Цифровізація робочих процесів скорочує витрати часу, знижує трудовитрати та  вплив людського фактору, і в підсумку покращує якість взаємодії з клієнтами і, відповідно, підвищує прибутковість компанії. Чим швидше компанія навчається та впроваджує інноваційні технології, тим більше у неї шансів досягти високих результатів.
 
Але компанії, які трансформуються у діджитал, повинні бути готові до цифровоі трансформації в бек-офісі.  Для безперебійної роботи необхідно налагодити новий механізм взаємозв’язків усередині структури: між відділами продажів, бухгалтерією, складськими відділами, службою логістики тощо. Тому що за даними Bloomberg лише 50% персоналу володіють необхідними знаннями та навичками. 
 
Крім того, якщо навіть з технічної точки зору все працює та кібербезпечно, у міжнародній торгівлі є проблема відсутності домовленостей між країнами про безпаперовий документообіг. Тому необхідний новий механізм консенсусу та стандартизація. 
 
З такою кількістю технологій, що з’являються на багатьох фронтах, важко встигати. Кожен аванс оцінюється як «наступна велика річ». Але якщо спиратися на звіт McKinsey Global Institute - є перелік технологій, які очолять четверту промислову революцію:
 
  • 3D-друк може забезпечити безпрецедентний рівень масової кастомізації та різко знизити вартість ланцюгів поставок, що спричинить економічний ефект від 230 до 550 мільярдів доларів США щорічно до 2025 року. 
  • Big Data, Штучний інтелект та Machine Learning. 
    Машинне навчання та користувацькі інтерфейси, такі як технологія розпізнавання мовлення та жестів, вдосконалюватимуться, щоб підвищити продуктивність або взагалі усунути деяку роботу зі знаннями. 
  • Віртуальна та доповнена реальність 
    До 2025 року індустрія віртуальної та доповненої реальності стане ринком у 80 мільярдів доларів ( зараз це лише 7 млрд.дол.). Значні оновлення відбудуться в технологічній інфраструктурі та сформується екосистема додатків як для споживачів, так і для підприємств.
  • Біометрична технологія
    72 відсотки компаній планують відмовитися від традиційних паролів до 2025 року. Це призведе до появи нових служб авторизації для ідентифікації обличчя, голосу, очей, рук і підпису. 
  • Blockchain. Blockchain найбільш відомий у контексті віртуальної валюти Bitcoin, але нещодавній звіт показав 64 різні випадки використання blockchain у 200 компаніях. Спрощене, безпечне укладання контрактів і транзакцій сприятиме комерційному використанню.
 
І на останок - що треба робити, щоб цифрова трансформація пройшла найбільш швидко і просто? 
 
Діджиталізація - це нове слово у роботі багатьох компаній. І ніхто не знає, як зробити правильно. Коли війна прийшла до України, ніхто не знав, як працювати в умовах війни. Але зараз ми знаємо компанії, які зупиняли виробництво всього на 3 дні або на тиждень. І знову продовжували працювати, у невідомих складних умовах. І тут важливим був принцип: «роби, що робиш, найкращим чином, там де ти є» і це працює. У будь-якій промисловості, не тільки в Україні. Це і є рецепт».









Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: