UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Постраждалі від війни території потребують невідкладно вжиття комплексних заходів

Днями за ініціативи кафедри водних екосистем і біоресурсів Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління (завідувач кафедрою Костянтин Загороднюк, к.мед.н., магістр екології) в Інформаційно-просвітницькому Оргуському центрі відбувся (у змішаному форматі) науково-практичний семінар за темою: “Невідкладні та першочергові заходи з відновлення і модернізації водопостачання та водовідведення територій, що постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Комплексні протиепідемічні заходи в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру”. У його роботі брали участь понад 47 учасників - представники та фахівці галузі водозабезпечення, громадських екологічних організацій, асоціації “Укрводоканалекологія», науковці Академії.

Учасників заходу привітали віце-Президент УСПП Третьяков Сергій Володомирович, а також ( у форматі ZOOM) – ректор Національного університету водного господарства та природокористування ( на сьогодні єдиного повноцінно функціонуючого  профільного закладу вищої освіти, що готує фахівців у галузі водозабезпечення), д.с.-г.н., професор Мошинський Віктор Степанович.

У роботі семінару взяли участь ,зокрема, віце-президент УСПП, кандидат наук державного управління Красніков Денис Анатолійович, який опікується у ВГО розвитком інфраструктури та екологічною політикою; виконавчий директор УСПП Масник Олег Іванович та керуючий справами УСПП – Євтушенко Віктор Дмитрович, виконавчий директор Асоціації малих міст України Кирилюк Оксана Олександрівна, представники міських та сільських рад, військово-цивільних адміністрацій, ОТГ, департаментів ЖКГ ОДА сходу країни, вищих навчальних та науково-дослідних установ (НТУ Дніпровська політехніка, Дніпровський державний технічний університет, Інженерно-технологічний інститут "Біотехніка" Національної академії аграрних наук України, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Українська технологічна академія), Фонду розвитку водоочисних технологій та інших громадських організацій.

Особливості ТКП, розробленого за участі освітньо - наукових працівників ДЕА, із описом вихідного становища по МКП “Миколаївводоканал” представив завідувач кафедрою теплогазопостачання, вентиляції та санітарної техніки Національного університету водного господарства та природокористування, к.т.н., доцент Кізєєв Микола Дмитрович.

Учасники заходу також заслухали та обговорили проєкт, що реалізовується нині у м.Миколаєві, й в короткостроковій перспективі дозволить частково розв’язати нагальну проблему забезпечення водою містян, проте не вирішує питання водозабезпечення міста комплексно в цілому у довготривалій перспективі й до того ж завдає екологічної шкоди.

Під час роботи семінару, представники ОТГ (Тростянецька, Галицинівська тощо) висловили зацікавленість щодо відновлення дебіту свердловин на видобудок води та знезараження прилеглих частин  водоносних горизонтів з використанням інноваційних технологій, а член правління установи «Агенція місцевого розвитку Коблівської об’єднаної територіальної громади» Киливник Володимир Петрович зокрема виголосив побажання щодо перетворення завдяки використанню представлених на семінарі концепцій та технологій курортної перлини України в інфраструктурний автономний населений пункт у якому, незалежно від кардинальної зміни (в залежності від пори року) кількості проживаючих осіб, було б забезпечене ефективне, надійне, стале водозабезпечення відповідно до основ та положень зеленої економіки.

Учасники заходу, розглянувши питання порядку денного, вирішили прийняти відповідну Резолюцію науково-практичного семінару, розроблення якої доручили представникам установ та організацій, які виступили співорганізаторами заходу.
 
З проєктом Резолюції можна ознайомитися за активним посиланням.

Учасники зібрання можуть надіслати свої пропозиції до проекту вищезгаданої Резолюції за електронною адресою: zagorodniukk@gmail.com, зазначивши тему: “Пропозиції до проекту Резолюції семінару” до 08.12.2022 року.




Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: