UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Міжнародне співробітництво в галузі військової екології

 «Роль НАТО в розвитку екобезпеки військового сектору України» - за такою темою 02 квітня 2024 року в Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління відбулося засідання міжнародного «круглого столу», приуроченого 75-й річниці створення блоку НАТО. (модератори – ректор Академії Олександр Бондар та директор Центру європейської та євроатлантичної інтеграції ДЕА  Володимир Гандзюра).
Відкриваючи захід  Олександр  Бондар, д.б.н., професор, ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління зазначив, що в Академії у 2006 році був створений і працює нині  Центру європейської та євроатлантичної інтеграції ДЕА. За роки його діяльності   була  налагоджена співпраця за напрямками як з Міністерством оборони України, так і міжнародними (не лише цивільними) організаціями, що опікуються питаннями захисту довкілля. Зрозуміло , що у сфері екології, особливо  у військовому секторі, на сьогодні проблем накопичилося багато, розв’язати їх Україні власними зусиллями, без допомоги наших зарубіжних партнерів, досить складно.  Зруйновані міста і села, заміновані землі, території,   біосферні заповідники, винищені ліси. За неповними даними на сьогодні необхідно утилізувати понад 350 тис. тон знищеної військової техніки … Це значні збитки не лише економічні, але й екологічні. Звісно, в умовах тривалої російської агресії проти України значні фінанси держава спрямовує на утримання ЗСУ, на оборону. Проте життя не зупиняється.  Отже,  як на мій погляд, з метою оптимізації діяльності,  необхідно організувати роботу за відповідними напрямками і, перш за все, на поглиблення співпраці з Альянсом,- наголосив учений. 
     Учасників «круглого столу» привітав (у форматі онлайн) Рімантас Ярмалавічус, полковник Центру бойової підготовки імені генерала Адольфаса Раманаускаса (Литва)

На заході з доповідями – презентаціями виступили:
Петро Канана, військовий дипломат- «Розвиток співпраці України з НАТО в царині екобезпеки». 
Юрій Ситник, начальник управління екобезпеки Міністерства оборони України -  «Співпраця з НАТО».
Владислав Дудар, майор ЗСУ – «Екологія війни та воєнна екологія»
Юрій Андрійчук, к. держуправління, ДЕА – «Застосування аеростатів для екологічної безпеки в умовах війни».
Володимир Гандзюра, д.б.н., професор, директор Центру європейської та євроатлантичної інтеграції Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління; Марія Матвієнко , к.б.н., старший науковий співробітник, заступник директора Центру європейської та євроатлантичної інтеграції ДЕА - «Роль Центру європейської та євроатлантичної інтеграції Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління в сфері євроінтеграції у військовому секторі»
Олександр Бірченко, заступник  головного редактора журналу «Україна до НАТО» - «Виклики безпеці людства: Як провідна роль НАТО у подоланні екологічних проблем впливає на вирішення проблем міжнародної та національної безпеки» -
Олег Березюк, директор Інституту глобальної політики—« Необхідність переходу підприємств ВПК і Збройних Сил України на стандарти НАТО у сфері екологічної безпеки».
 Михайло Борисюк, к. с-г. н.  -  «Утилізація радіоактивних відходів. Допомога НАТО Україні»
 Валентин Щербина, експерт з військової екології та відновлення екосистем – «Перспективи адаптації стандартів НАТО в сфері поводження з медичними  відходами» 
Олег Машков,  д. т. н., професор  кафедри екобезпеки ДЕА - « Співробітництво України з НАТО в сфері забезпечення».
Олена Ткаченко, заступник генерального  директора компанії «Сідкон» -   «Питання безпеки України перед членством в НАТО»
Андрій Куликов, теле - радіо журналіст, директор Громадського радіо – «Чому штучний інтелект вважає, що словосполучення «Північно-Атлантичний Альянс» - середнього роду».
В рамках заходу відбулася презентація книги «Корпоративна безпека». Консалтингової компанії  «Сідкон».























Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: