UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

Безкоштовна чиста питна вода для жителів Бучанської громади

Дата та час проведення: 30 серпня 2022 року об 11:45.

Місце проведення: Синяківська загальноосвітня школа, с. Синяк, Бучанського району, Київської області.

30 серпня 2022 року в селі Синяк відбудеться запуск першої водоочисної установки для бучан. Безкоштовне устаткування надає БФ “Відбудуємо нашу Україну”, який очолює маріупольчанин ОЛЕГ КЛЕНІН. Гроші для виробництва та монтажу обладнання були зібрані за підтримки американського фонду RDI (Renew Democracy Initiative).

За даними UNICEF 6 млн українців через війну мають проблеми з доступом до питної води. Загалом від браку води для санітарних та гігієнічних потреб потерпають 13,6 млн жителів України. Стан екосистемних послуг прісноводних ресурсів України стрімко наближається до позначки «високий ризик».

Довідка: БФ “Відбудуємо нашу Україну” – це група волонтерів та фахівців на чолі з доктором економічних наук, професором Олегом Кленіним, який займається розробкою та виготовленням устаткування, що дозволяє забезпечити чистою питною водою населення, комунальні та медичні установи країни.

БФ розпочинає проєкт з доступу до питної води по всій Україні. Першим містом, якому буде передана  блочно-модульна установка питної води була обрана Бучанська громада. При надзвичайній ситуації така установка може працювати автономно, забезпечуючи питною водою більше 25000 людей на добу. Обладнання дає можливість безпосередньо використовувати природну воду з будь-яких джерел: річок, озер, водосховищ очищуючи її до рівня питної. Встановлювати установку можна окремо від систем водопостачання або навпаки, під’єднавши до водопровідної мережі.

Спікери заходу
  • Кленін Олег – засновник фонду «REUA».
  • Надоленко Генадій – директор Дипломатичної академії при МЗС України.
  • Бойко Микола - заступник голови Київської обласної державної адміністрації.
  • Федорук Анатолій – міський голова м. Буча.
  • Бондар Олександр – ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління.
  • Чернов Сергій – президент Української асоціації районних і обласних рад.
  • Альона Вербицька – радник-уповноважена Президента з питань забезпечення прав захисників України.
  • Сівоха Сергій – засновник Національної платформи відновлення та єдності.
  • Марченко Віра – селищний голова.
  • Пасальська Валентина – директор ліцею.
Партнери заходу
  • Міністерство закординних справ України.
  • Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
  • RDI (Renew Democracy Initiative).
Контакти фонду
Олег Кленін – засновник БФ “ Відбудуємо нашу Україну” – 096 010 20 37
Юлія Процішена прес-секретар – 0976896900
 
Сайт: https://reua.city/
Пошта: rebuldourukraine@gmail.com.reua.city
Анонси
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління на постійній основі проводить навчання та перевірку знань щодо підготовки кандидатів на отримання сертифікату екологічного аудитора на тему: “Підготовка до кваліфікаційного іспиту кандидатів на отримання сертифікату екологічного ...
27.04.2024
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: