UA
EN
111
2222
UA
EN
Розділи

В Торгово-промисловій палаті України відбувся круглий стіл на тему: «Екологічна та органічна сертифікація і маркування харчових продуктів: принципи, методи та добросовісна конкуренція»

Питання екологічної та органічної стандартизації, сертифікації та маркування продукції, зокрема продуктів харчування є основою впровадження екологічних критеріїв при здійсненні державних закупівель та актуальним напрямком розвитку та екологізації агропромислового комплексу і харчової промисловості, яке пов’язане з ефективним використанням ресурсів, модернізацією виробництва, зменшенням впливів на стан довкілля та здоров’я людини, посиленням потенціалу конкурентоспроможності вітчизняного товаровиробника.

Впровадження сталих державних закупівель, зрозумілого й ґрунтовного маркування харчових продуктів щодо їх поліпшених екологічних характеристик чи органічного походження:
  • сприятиме розвитку сталого виробництва та споживання, захисту прав споживачів та підвищенню рівня їх обізнаності щодо переваг сталого споживання;
  • допоможе позбавитись недобросовісної конкуренції серед виробників та зупинить практику зловживань, що спонукає до поширення безкарного неправдивого позиціонування й маркетингу з ігноруванням вимог відповідних стандартів та належної сертифікації.
Питанням необхідності розвитку та вдосконалення нормативно-правової бази щодо органічної та екологічної стандартизації, сертифікації і маркування для впровадження сталих державних закупівель був присвячений круглий стіл на тему: «Екологічна та органічна сертифікація і маркування харчових продуктів: принципи, методи та добросовісна конкуренція», якій відбувся 19 липня 2016 року в Торгово-промисловій палаті України, за ініціативою Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля ТПП України участю членів Комітету підприємців агропромислового комплексу ТПП України та інших Комітетів підприємців ТПП України, представників від Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінприроди, Антимонопольного комітету України, експертних та громадських організації, органів сертифікації.

Під час засідання були обговорені питання застосування екологічного маркування харчових продуктів в Україні, практика його застосування в країнах ЄС та інших країнах світу, принципи та методи екологічної та органічної сертифікації на рівні національного законодавства, адаптованого до вимог права ЄС як основи впровадження сталих державних закупівель..
 
Анонси
Інформуємо, що згідно з п.2.2 «Інструкції з оформлення документів  для подання робіт  на здобуття Національної премії України імені  Бориса Патона», 23 квітня 2024 р. відбудеться  Вчена рада  ДЕА, де  буде розглянуто цикл робіт на тему «Доктрина захист...
17.04.2024
Дату проведення курсів буде визначено після формування групи слухачів (кількість місць обмежена), про що буде повідомлено всім заявникам і буде надіслано пакет договірної документації та рахунок на оплату.  Орієнтовно початок проведення курсів планується у другій декаді березня 2024 року....
22.02.2024
Постійно діючі курси відбудуться у дистанційному режимі.Мета – підвищення кваліфікації та професійної компетенції у вирішенні пріоритетних екологічних завдань у сфері поводження з небезпечними відходами. В процесі навчання слухачі набудуть знання щодо нормативно-правових вимог у сфери по...
29.11.2023

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so' - Cannot open "/usr/local/php54/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/fileinfo.so"

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: